lørdag 7. oktober 2006

Værvarselet slo til - kurset er avsluttet

Værvarselet for denne helgen slo til. Det var pissregn hele lørdag og vi møttes på Høgskolen i Buskerud og hadde teoriundervisning i de siste temaene og gjennomgang av håndboka og teorikravene der.

Søndag åpnet med tåke i lavlandet og det hele virket som en håpløst sen dag. Ringte til landslagspilot Bjørn Skarpås i Rødberg. Der var det klart og fint og han så tåka ligge nede ved Kongsbergområdet, opp til ca 800 meters høyde.

Bestemte meg for å ta kurset til Rødberg og fly på Grekkvar. Perfekt for høydeturer, riktignok med 210 meter høydeforskjell. Vi kunne gjerne tenkt oss litt mer.

Etter endel vurdering, samt at det lettet mer og mer i Drammensområdet, tok jeg valget at vi skulle dra til Hjartdal likevel. Briste eller bære...

Det ble en spennede tur, med mye ut og inn av tåka på turen opp. Hvordan ville det være der når vi endelig kom frem? Hadde det lokale vannet like ved landinga tenkt å holde stedet i tåka lenge?

Suste gjennom tykk tåke like før vi kom fram. Uflaks! Men framme ved landing var det sol og fint og vi hadde det beste høstværet som kan tenkes. Kastet ikke bort tiden på landing. Det var bare ut med vindpølsa, inn med PG-elevene i Dags romslige, nyinnkjøpte DROP-mobil.

På start stod vinden rett inn, 2-3 m/s og det var god antydning til termisk aktivitet. Så da skulle elevene få oppleve det også.

(forts. følger)

Ingen kommentarer: