torsdag 30. november 2006

Tandemtur med paraglider

Nå kan du gi bort en tandemtur med paraglider!
Dette er garantert en gave som vil bli satt pris på, og som er noe utenom det vanlige.

Hvordan bestiller jeg?
Du kan bestille et gavekort som du kan gi bort. Dette kan da brukes senere, ved en passende anledning, vanligvis i helgene. Gavekortet sendes i posten så snart innbetalingen til bank er registrert, og i god tid før jul. Du bestiller enten ved å sende en e-post til tandem@dropfly.no eller ved å ringe eller sende en SMS til 932 00 304.


Hva koster det?
En tandemtur koster 1000,- kroner.

Hva gjør mottakeren av gavekortet?
Han/hun kan melde seg på en SMS-tjeneste og få beskjed på mobilen om at det vil være mulig å fly tandem, f.eks. neste lørdag. Man kan også få sendt dette på e-post. Informasjon om dette følger sammen med gavekortet. Man får også et egenerklæringsskjema som fylles ut før tandemturen, som skal leveres tandempiloten.

Er en tandemtur med paraglider farlig?
Du skal fly med en erfaren pilot som har gjennomgått spesiell utdanning for å være kvalifisert for å fly med passasjer. Utstyret som benyttes er helt nytt og er testet og godkjent etter strenge regler. Det legges svært stor vekt på sikkerheten ved tandemflyging. Passasjeren får en grundig briefing på forhånd og får i tillegg hjelm.

Kan man ta bilder fra luften?
Passasjeren sitter trygt fast i eget seletøy foran tandempiloten og kan både ta bilder og filme med videokamera. Det er likevel viktig at dette ikke forstyrrer unødig ved start og landing for å unngå at liner kan henge seg fast i dette utstyret.

Hvor lenge er man i luften?
Det er avhengig av hvor høyt man starter i forhold til der man skal lande. Det er også forskjell på sommer og vinter. Om vinteren er det mindre oppdrift, men en tur kan vare fra 10 minutter om vinteren til adskillig mer om sommeren. Da kan man i tillegg stige høyt over der man startet dersom forholdene er tilstede og passasjeren ønsker det.

Hvor flyr man?
Det er selvsagt avhengig av vær og vind, men tandempiloten vil sørge for å velge et egnet sted for dette, vanligvis ved et av flystedene som vanligvis benyttes til paragliding, men man må selvsagt sørge for transport til flystedet selv.

Kan man lande når man vil?
Det avhenger av oppdriften. Det hender at noen passasjerer synes det er litt for urolig i luften og vil ned på bakken. Det er bare å si ifra til piloten. Man kan fint snakke med hverandre mens man flyr. Man lander som regel på et planlagt landingssted, dersom man har noen med seg som vil se landingen og evt ta bilder.

Hva har man på seg?
Det er greit med vindtett tøy og solide støvler, samt hansker. Det er kjedelig å måtte avbryte en fin flytur fordi man fryser. Selv om sommeren kan det bli kjølig å fly paraglider. Hjelm får man låne.

Kan man ta kurs i paragliding?
DROP arrangerer to kurs pr år og dersom det gir mersmak etter en tandemtur, er man velkommen til å melde seg på kurs. Les mer om dette litt lengre ned på siden.

Kan man fly tandem selv om man ikke har gavekort?
Det er selvsagt mulig å få en tandemtur likevel. Dersom dere er flere som vil ha tur vil vi gjerne ha beskjed på forhånd.

Mer informasjon?
Ring eller mail oss!

1 kommentar:

Izabella Nowotka sa...

Super wpis. Pozdrawiam i czekam na więcej.