lørdag 17. oktober 2009

Helt vilt på Ryghåsen 17 oktober

Vi ble en hel liten gjeng som møttes på Shell i Mjøndalen lørdag formiddag; Espen, Lasse x 2, Geir-Morten, Ingvil, Torodd og Dag med tandempassasjer og tre "pårørende". Litt usikre på vinden dro vi opp til NV-starten og så Werner fly ut med sin Axcess-HG. Deretter slo høydevinden ned og vi dro til NØ-starten. Noen gikk direkte over, men vi som kjørte kunne glede oss over at bommen ved Solsetra stod åpen på grunn av elgjakt. Hvilken lykke! Vi kom til start på rekordtid, selv om Lasse Store sleit med astma og kondis...
Litt skiftene også på starten her. Tydet på termisk aktivitet. Hovedvinden var temmelig nær nord, men jeg la ut tandemen og ventet en god stund før jeg valgte å starte. Lasse Tunstrøm fra Hof var på besøk og la ut rett bak meg.

Fikk en veldig fin start, endel vind og vi gikk flere meter bakover før vi kom oss fremover og ble løftet ut og opp. Fy fader, det var kraftige forhold. Penetrerte greit. Etter få sekunder var vi 50 meter over start og fløy rett ut i retning motsatt side av dalen. Det løftet lenge utover og jeg kjente at det var heftig!

Penetrerte greit, men slapp for sikkerhets skyld opp trimsystemet. Passasjeren, en ung kar fra Solbergmoen holdt seg fast og hadde det bare fint, mens jeg tenkte på om vi kom til å møte mer vind om vi steg høyere nå? Ikke så keen på å rygge inn i skauen med tandem. Valgte derfor å fly gjennom alt som var av løft. Og det løftet kraftig. Ikke ofte jeg har så kraftig løft i det hele tatt, og attpåtil med tandem og i midten av oktober! Varioen hylte og bar seg og peaket på +5.1 over sandtaket - dagens trigger. Helt vilt midt i oktober!

Da vi stod trygt på landing etter å ha passert tilsvarende i synk, så vi Lasse komme utover. Han måtte speede hele tiden og hang lenge nokså stille. Ble litt spennende for han å komme seg over høyspenten, men det gikk greit.

Deretter ble Torodd Evensen og Espen Åshammer (DROP) plaget av bomstarter pga skrå vind. Lasse Store og Geir-Morten Wilsgård (også DROP), som begge bor på Eidsvoll, prøvde ikke engang. Ingvil (HLSK) var frivillig sjåfør idag.

Vi på landing som hadde flydd tok en velfortjent pizza på Miami, mens vi hadde utsikt direkte opp til start på Rygh NV, hvor Lasse Store klarte å starte sin Factor. Han la seg mot hovedlanding og fikk mye synk fordi han nok lå i noe leside-synk. Medvinds gikk det som et uvær og han fikk tatt en kontrollert landing på platået ved Mile Gjenvinningsstasjon. Var nok ikke beste avgjørelsen å fly der.

Til venstre: En fornøyd Lasse Store ved Mile etter en heftig tur.

Fin dag - faktisk med hele fem medlemmer fra DROP ute på flytur. Kan jo bli et miljø, dette?

Dag

Ingen kommentarer: