tirsdag 26. september 2006

Journalist ble lurt i Hjartdal

Verdens første DROP-In ble i helgen arrangert i Hjartdal. Vi kunne gjerne tenkt oss bedre oppmøte, men det varslede været la nok en demper på utferdstrangen hos mange.

Vi ankom fredag kveld med kurselevene og en innflyttet fersk PG-pilot som nå studerer på Notodden. På vei opp møtte vi en HLSK'er som snudde og ble med opp igjen. Ved ankomst hytta, tok vi alle turen bort til start for å se på forholdene, men det var for sent for å fly, til tross for perfekte forhold. Etter briefingen var det felles lapskaus-middag på hytta, litt godt å drikke og litt god, gammel juging og perfekte starter, mindre perfekte og totalt mislykkede starter.

Lørdag opprant med tåke som etterhvert lettet, og alle elevene fikk flydd tre turer hver. Vi fikk besøk av en journalist fra Drammens Tidende som skulle bli med opp til start. Han ville kjøre opp for å få noen bilder fra starten også. Vi overtalte han til å la bilen stå. "Det blir alltids nok biler på start så du kommer deg ned igjen".

Vi puttet fyren fra lavlandet i shorts og lave sko inn i bussen sammen med oss andre og et utvalg paraglidere. Blant annet en tandemvinge...

På start fikk han tatt flere fine bilder, og begikk tabben å snakke om "hopping" gjentatte ganger, til tross for gjentatt tilsnakk om at vi ikke drev med hopping! Til slutt fikk instruktør Dag (Hulken) nok og truet med at om han sa "hoppe" én gang til, skulle han få på seletøy og fly ned på egenhånd.

Fyren ble litt blek og sa han hadde lyst til å fly, men han trodde ikke han kunne fly her uten trening? "Neida", svarte Hulken, "men hvis vi spenner deg fast til en tandemvinge går det nok bedre. Det var derfor vi ba deg sette igjen bilen nede på landing!"

Det ble flytur på fyren og mange fine bilder. En ny vinkling på reportasjen fikk han også. Du kan lese det hele i fredagens papirutgave. Det blir nok fin reklame for DROP.
Søndagen forsvant i tåkehavet. Vi var tidlig på start og kunne bare hjelpeløst se at tåka steg opp fra dalbunnen og tettet igjen alt som var. Det ble tidligere utsjekk enn planlagt og heller ikke flyging andre steder denne dagen på grunn av nedbør utover dagen.

Ingen kommentarer: