søndag 25. mars 2007

Dag 7 og 8 - Endelig høydeturer


Lørdag 24 mars:
Meldt øst idag, så vi kjørte til Norefjell. Der blåste det for mye og rett fra siden (nord), så vi måtte gjøre vendereis og kjørte til Sundvollen. Der var det så godt som vindstille, med svak trekk inn på start.

Elevene fikk to høydeturer hver før vi måtte gi oss for dagen. Endelig igang. De hadde fine starter og fine innflygninger. Riktig flinke var de blitt. Litt å pusse på er det jo alltids. Linesjekk, setter seg litt for tidlig og final glide må det jobbes mer med, men det kommer.

Søndag 25 mars:
Nærmest vindstille idag. Vi kjørte til Sundvollen og kun svak termikk slo inn på start. Varmt og stille. Tydelig inversjon, men ypperlige elevforhold. Alle fikk 6 høydeturer hver i løpet av dagen, så nå er vi oppe i 8 høydeturer. Dette går riktig vei. God progresjon hos et par av elevene, mens det manglier litt på linesjekk og kontroll på vingen etter landing. Dette jobbes det videre med. Gutta fløy med radio og fikk nyttig informasjon underveis.

Lite folk på start idag, men det var bare fint for oss. Elevene fikk jobbe uforstyrret. Noen fløy rimelig tett på trærne ved landingsjordet, noen bremset for tidlig under innflyging og fikk litt pendel. Men dette bedret seg i løpet av dagen.

Totalt sett en knall helg. Ingen i trærne og bare et par bomstarter. Pga lite vind fikk ingen tatt baklengsstart denne helgen, men da lærer man seg jo å løpe igang vingen. Håper på bedre vind neste gang vi er ute.

Filmen fra denne dagen er publisert på dato 9 mai, noe forsinket.

Ingen kommentarer: