onsdag 11. april 2007

Flystedsekspedisjon rundt Drammensfjorden

I ettermiddag har Espen "Kongla", Pål med "guttungen" (bikkja) og jeg vært på ekspedisjon for å finne nye flysteder.(klikk bildet for stor versjon)

Første stopp var Berger utenfor Svelvik, Espens hjemsted. Et 130 meter høyt fjell som ligger rett mot S/SØ/SV. Like under er det en gård og lite landingsmuligheter, samt at det var endel trær som kunne gitt turbulens etter takeoff. Vi ble vel enige om at vi måtte oppgi tanken, selv om startstedet var et rent og fint svabergplatå.
(bildet: Pål, Espen og Påls tvillingbror på Bergerstarten)

Pål forlot oss, mens Espen og jeg dro over på Hurumlandet med ferja over Svelvikstrømmen for å se på fjellet som ligger sør for Klokkarstua. Et virkelig potent sted mot vest som kan gi termisk soaring helt inn Drammensfjorden på en god dag.

(bildet: Utsikt mot Holmsbu og ytre del av Drammensfjorden)

Utfordringen var å finne bilvei opp og i nærheten av fjellet. Vi lyktes ikke helt med det, men fikk en utrolig fin tur opp på fjellet hvor vi fikk utsikt ned til Holmsbu. Vi kjørte nok litt langt ut fjorden, men med et litt bedre kart tilgjengelig skal vi nok finne veien ut til rett sted. Det ligger en hytte synlig på toppen av fjellet (sett fra Svelviksiden), så det er nok sikkert en bilvei rimelig greit plassert.

Regner med å finne riktig sted og annektere dette som et nytt helårs flysted for oss i DROP. Om vinteren vil det kunne bety sjøtermikk om ikke isen har lagt seg. Vi fikk også gleden av en flott solnedgang mens vi ruslet ned fra fjellet igjen.

(bildet: Solnedgang over ytre del av Drammensfjorden)

Ingen kommentarer: