tirsdag 24. april 2007

Knall og fall i Spania


Roy Kalrud er for øyeblikket i Spania og nyter flylivets gleder sammen med Termikk og Rotor. Desverre har ikke alle vært like heldige, og i løpet av gårsdagen (23 april) inntraff to ulykker. Den ene (se bildet) inntraff da en PP5 pilot startet i det en boble passerte start og førte til en frontalkollaps som løste seg rett over bakken. Piloten var ca 50 meter over start da det skjedde. Han traff likevel bakken så hardt at det ble et åpent brudd i benet. Tonny ble med den uheldige piloten til sykehuset i Granada.

Den andre ulykken skjedde da en av jentene landet på stranden. Hun ble hentet av sykebil og har visstnok skader i ben og muligens også ryggen.

I forrige uke - også i Spania - var en av våre ferske DROP'ere uheldig og havnet bakpå hanget og kom inn i rotoren. Det klappet som spanske kastanjetter over han og det gikk rett ned. Selve landingen gikk rimelig bra, men et brått vindkast dro pilot og vinge utfor en kant på 3-4 meter og piloten fikk et brudd i hoftekammen. Sjanseløs, da det gikk fryktelig fort. Ikke mer flyging på den turen. Han er på bena og snart i lufta igjen.

En vekker for oss andre om å fly forsiktig, og ikke glemme at det er ikke risikofritt å fly paraglider. Pass på å ikke fly i sterkere forhold enn du mestrer. Er du usikker på forholdene, så la heller være å fly, selv om du har aldri så lyst. Ikke glem at sterk vind er skummelt. Når den kombineres med kraftig termikk er det er heftig blanding som vi skal ha respekt for. Vi håper det går bra med de uheldige pilotene.

Fly forsiktig - ute og hjemme.

Ingen kommentarer: