søndag 14. juni 2009

Personlig rekord i distanse fra Rygh NØ

Lørdag denne helgen var en av våre nyeste medlemmer, Torodd, på Ryghåsen. Han er en ivrig pilot og bor i nærområdet. De som ikke reagerte på hans flymelding kan bare angre nå. Espen Åshammer har også meldt seg inn i DROP, og har også base i nærområdet. Vi ønsker begge velkommen i klubben.

Torodd fikk knalltermikken og var helt oppe i høydebegrensningen, var nær ved å lande underveis, men fikk en 4 meter og dro til værs igjen og fløy ny personlig rekord på over 23 kilometer. Som om ikke dette var nok, så var det i en helt ny retning enn noen har fløyet tidligere.

Torodd landet i Sande (!), like ved E18, sør for Sande sentrum. En helt utrolig tur og en kjempeinspirasjon for han og oss andre som bruker flystedene omkring Drammen.

Ta en titt på loggboka for lørdag 13 juni og se track og bilder fra turen. Loggboka har i øyeblikket (søndag kveld) knela, da det sikkert er mange som har luftet duken i helgen.

Vi gratulerer Torodd med knall innsats!

----

Søndag var det NV vind og Oslopilotene har tydeligvis fått med seg potensialet på Rygh og vår nye start der. Det var pakket med folk på start, også HG'ene var på plass. Kjempemorsomt.

Undertegnede var innom HG-landingen og fikk referat fra Torodd om gårsdagens tur, samt et par landinger. En uheldig pilot driftet medvinds lavt over toppen og like etter at jeg kommenterte hvor uklokt det var å fly der, fikk han (ukjent hvem) et 40% innklapp og måtte ned i trærne. Det gikk visst bra og det ble rutinemessig ringt til politiet (02800) for å gi beskjed, slik at utrykning ble unngått.

Det er svært viktig at vi gjør besøkende piloter oppmerksomme på dette ved alle former for flyging som kan medføre uro hos publikum. Ring heller en gang for mye!

Dag

Ingen kommentarer: